Aparat de gatit pentru orez - Sfaturi de achizitie si recomandari

Aparat de gatit pentru orez - Sfaturi de achizitie si recomandari

Orezul este o garnitura excelenta pentru multe feluri de mancare, precum si baza pentru multe altele. Cel mai bun, atunci cand este perfect gatit. Vezi aceste aparate de gatit orez cu capacitatea de a mentine caldura - ceea ce este util mai ales atunci cand nu doriti sa il serviti imediat.

Articol actualizat la 03.10.2025 cu cele mai noi produse din piață.
Deși nu reprezintă o sarcină dificilă în bucătărie, fierberea orezului necesită să fii prezent până la final - apa scade, orezul se poate arde, se fierbe prea tare sau deloc. Din acest motiv, în magazinele de specialitate există soluția perfectă pentru a evita astfel de griji - rice cooker, aparatele de gătit orez.

Oala profesionala de gatit cu orez este raspunsul la nevoile persoanelor care cauta o modalitate de a pregati orezul perfect! Nu trebuie sa fii fan al bucatariei asiatice pentru a aprecia acest ingredient, pentru ca poti prepara o multime de feluri de mancare europene sau romanesti.

De ce să achiziționezi un aparat de gătit orezul? Sfaturi si recomandari:

Orezul este unul dintre cele mai populare preparate în întreaga lume, consumul lui având o serie de beneficii, pe care le-ai putea lua în considerare dacă nu-l mănânci des ca garnitură sau fel principal: - conține carbohidrați, generând organismului combustibilul necesar funcționării; - conține și vitamine, minerale și alți compuși organici care contribuie la menținerea unui nivel optim de energie; - orezul nu conține colesterol, ajutând la menținerea siluetei; - nu conține sare, fapt care ajută la menținerea presiunii sângelui în parametri optimi.

În plus, aparatul pentru gătit orezul se utilizează și se întreține ușor, ajutându-te să salvezi timp și energie în timp ce prepari mesele. Recomandări de selecție - cum să alegi un aparat de gătit orezul? Alegerea unui astfel de aparat nu este foarte dificilă, date fiind specificațiile clare de utilizare, însă poți să notezi variantele pe care le preferi atunci când te oprești asupra acestor criterii:
- Consum Fiecare aparat electronic și electrocasnic are specificată clasa de consum și alte detalii utile privind consumul, însă ține cont că nu poți știi cu exactitate consumul pe lună, întrucât aparatura de acest tip nu funcționează la putere deplină în mod constant.
- Dimensiune În funcție de numărul persoanelor pentru care se prepară mâncare, dar și conform spațiului de care dispui, ai diferite opțiuni de aparate pentru fierberea orezului: de dimensiuni mici pentru o familie mică, de dimensiuni mai mari pentru cei care consumă des orez.

La ce mai poți folosi aparatul de fiert orezul? Partenerul profesional pentru prepararea unui orez delicios

Te gândeai că nu gătești atât de des orez, așa că poate nu ai investi într-un aparat special conceput pentru prepararea lui. Vei afla însă că aceste oale sunt potrivite pentru a găti și alte mâncăruri delicioase - iată mai jos câteva propuneri:
- fierberea legumelor, mai rapid și mai sigur decât în modalitatea clasică;
- prepararea terciului, un preparat sănătos, pe care îl poți servi la micul dejun, în special când ai nevoie să prepari o cantitate mai mare.

Singurele lucruri de care ai nevoie sunt orezul, energia electrica si o reteta buna!

Gatit cu abur, dar totusi in siguranta! Vezi recomandarile noastre de aparate de gatit perfect orezul:

Sfaturi pentru gatitul orezului:

Orezul reprezinta o sursa valoroasa de carbohidrati complecsi, continand amidon natural. Îți recomandăm să clâtești orezul cu apă potabilă rece, până când acesta este curat. Acest lucru previne marirea orezului si lipirea acestuia de partea inferioara a vasului, dar poate provoca si pierderea unor substante nutritive valoroase ale orezului.

• Cand adaugi mai multa apa, orezul devine mai moale, atunci cand indepartezi apa, orezul devine mai dur.
• Unele tipuri de orez necesita mai multa apa, de exemplu orezul salbatic, orezul Arborio. Prin urmare, ajustează întotdeauna reteta dupa cum este necesar. Procedează conform instructiunilor de pe ambalajul pachetului de orez.
• Cand gatești intr-o cantitate mai mare de apa, interiorul capacului poate fi stropit cu picaturi de apa cu amidon. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, clatiti orezul inainte de gatit si lasati-l sa stea timp de 20 de minute dupa finalizarea gatitului, pentru a se absorbi excesul de apa.
 

Dar asta nu e tot...

Uite ce îți mai recomandăm să citești

Propanul: Revoluție în domeniul pompelor de căldură
Propanul: Revoluție în domeniul pompelor de căldură

Aflați toate avantajele unui mediu de lucru natural care produce apă caldă într-un mod ecologic.

Citește tot
Un nou trend de încălzire pe piață
Un nou trend de încălzire pe piață

Viitorul încălzirii: eficiență mai mare, facturi mai mici. Acest sistem poate reduce costurile de încălzire cu până la 50%!

Citește tot
Renovarea ca modalitate de a minimiza utilizarea materiilor prime noi
Renovarea ca modalitate de a minimiza utilizarea materiilor prime noi

Industria modernă a construcțiilor se confruntă cu o provocare majoră, și anume cum să reducă utilizarea materiilor prime noi, având totodată în vedere nevoile din ce în ce mai mari de locuințe și infrastructură. Tot mai des, răspunsul la această provocare este renovarea, care, datorită tehnologiilor și soluțiilor inovatoare, permite valorificarea resurselor existente pe cât de mult posibil, diminuând necesitatea de obținere a unor materiale noi.

Citește tot
Fii pregătit din timp pentru sezonul rece
Fii pregătit din timp pentru sezonul rece

Prețurile energiei sunt în creștere, iar iarna se apropie: Cum să economisești la încălzire?

Citește tot
Pompele de căldură: cea mai bună tehnologie pentru locuințe sustenabile
Pompele de căldură: cea mai bună tehnologie pentru locuințe sustenabile

Confortul locuinței are un impact uriaș asupra sănătății noastre și poate reduce costurile cu îngrijirea sănătății. Cum se integrează pompele de căldură în acest context?

Citește tot